Voor Liverpool dreigt na drie duels al uitschakeling

Olympique Marseille verdedigde met succes de koppositie tegen FC Porto. Liverpool balanceert op de rand van uitschakeling na een nederlaag tegen Besiktas.

Besiktas-Liverpool 2-1Ryan Babel en Dirk Kuijt begonnen in de basis bij Liverpool, maar konden niet voorkomen dat The Reds in Turkije een nederlaag moesten incasseren. Sami Hyypiä was de schlemiel aan Engelse zijde. De Finse verdediger veranderde een schot van Serdar Özkan zodanig van richting dat doelman José Reina kansloos was.

Hyypiä ging ook niet vrijuit bij de tweede treffer van Besiktas. De Fin miste de bal bij een tackle en dat stelde Bobo in de gelegenheid de wedstrijd te beslissen. Steven Gerrard zorgde nog voor 2-1, maar kon niet voorkomen dat Liverpool na drie wedstrijden pas één punt verzamelde.

Olympique Marseille-FC Porto 1-1Het Olympique Marseille van coach Erik Gerets en middenvelder Boudewijn Zenden staat er goed voor in Groep A. In Stade Vélodrome hielden de Fransen concurrent FC Porto op 1-1.

Marseille mocht niet mopperen met dat resultaat. Raul Meireles had namens Porto in de eerste helft tot twee keer toe de paal geraakt. Wat dat betreft was het terecht dat Lucho Gonzalez tien minuten voor het einde vanaf de strafschopstip de openingstreffer van Mamadou Niang ongedaan maakte: 1-1.

Met zeven punten uit drie wedstrijden behoudt Marseille de koppositie in Groep A. Porto blijft tweede met vijf punten. Besiktas pakte de eerste drie punten en passeerde Liverpool dat teleurstellend laatste staat.