Heerenveen kan vakantie gaan boeken na povere pot in Flevoland

Reacties

SC Heerenveen is zo goed als uitgespeeld na een gelijkspel bij Almere City FC. De Friezen maken daarmee, gezien het veel mindere doelsaldo dan de concurrenten, geen kans meer om net als de vorige twee seizoenen deel te nemen aan de play-offs om Europees voetbal. Daar maakte het team vanavond ook geen aanspraak op.

Heerenveen kan vakantie gaan boeken na povere pot in Flevoland
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

De eerste helft in het Yanmar Stadion had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Almere, op zoek naar de eerste zege sinds februari, had in het eerste deel het betere van het spel. Gaandeweg de drie kwartier werd het team van invaltrainer Paul Simonis (Kees van Wonderen is ziek) iets sterker. Grote kansen waren er evenwel niet te bewonderen geweest toen Martijn Vos voor de thee floot. De toeschouwers zullen zin hebben gehad in wat sterkers.

Direct na rust scoorde de thuisploeg. Peer Koopmeiners had zelf kunnen schieten, maar hield zijn kop koel en speelde Kornelius Hansen in. Die bleef rustig en verschalkte Andries Noppert, voor het eerst in lange tijd weer onder de Friese lat: 1-0. Eigenlijk verliep de tweede helft daarna redelijk als de eerste. Almere had eerst het betere van het spel, Thomas Robinet had 2-0 moeten maken maar Noppert redde knap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heerenveen kwam later in de tweede helft weer beter in de partij. Osame Sahraoui kreeg een grote kans, maar schoot uit een uitstekende positie slecht in, Nordin Bakker kon keren. Tien minuten voor tijd scoorde de beste man in blauw-witte dienst alsnog, met een schuiver maakte hij 1-1. In de voorlaatste minuut kreeg Thom Haye uit een strafschop nog een enorme kans op de winnende, maar Bakker redde uitstekend, zoals de bezoekers na de gelijkmaker wel meer grote kansen om zeep hielpen.

In blessuretijd kreeg Peer Koopmeiners nog rood voor een stevige tackle op het middenveld. Aan de uitslag veranderde niks meer. Almere is dus nog niet officieel veilig, al zal dat snel gaan gebeuren. Heerenveen gaat de play-offs niet meer halen omdat Go Ahead Eagles enkel theoretisch nog te achterhalen is, waardoor de teams het seizoen ontspannen uit kunnen spelen. Heerenveen treft Vitesse en Sparta Rotterdam, Almere speelt nog tegen Ajax en NEC.

Almere City FC Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
sc Heerenveen
33
10
7
16
52-68
-16
37
11
Fortuna Sittard
33
9
10
14
37-56
-19
37
12
PEC Zwolle
33
9
9
15
44-65
-21
36
13
Almere City FC
33
7
13
13
32-55
-23
34
14
Heracles Almelo
33
9
5
19
41-74
-33
32
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.