Bayern-directeur hint op 'ondenkbare optie' als opvolger Tuchel

Reacties

Max Eberl is vol vertrouwen over de zoektocht van Bayern München naar een nieuwe trainer. De sportief directeur van Der Rekordmeister ging na de nederlaag tegen VfB Stuttgart in op het vinden van een opvolger van Thomas Tuchel.

Bayern-directeur hint op 'ondenkbare optie' als opvolger Tuchel
© Pro Shots
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
3 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern kreeg de afgelopen weken van meerdere kanten een 'nee' te horen. Zo zag Julian Nagelsmann een terugkeer bij Bayern niet zitten en bleef Xabi Alonso bij kampioen Bayer Leverkusen. Bayern dacht vervolgens beet te hebben bij Ralf Rangnick, maar ook hij zegde uiteindelijk af.

Wat in ieder geval niet gaat gebeuren, is een langer verblijf van Tuchel. 'Nee, we zijn twee maanden geleden tot een akkoord gekomen met Thomas en daar gaat niks aan veranderen', zei Eberl bij Viaplay. Bij Sport1 ging de directeur vervolgens dieper in op de zoektocht naar een opvolger van Tuchel.

'We hebben echt heel, heel lang gesproken met Ralf', vervolgde Eberl. 'Het waren goede gesprekken, maar het hangt er altijd van af wat de andere partij wil. Als die "nee" zegt, dan moeten we dat accepteren. We wensen hem alle goeds voor de toekomst en blijven op zoek.'

Deur open
Wie het dan wel moet worden, zei Eberl nog niet. 'Als een deur sluit, is dat in het begin een klap. Maar daarna kijk je op en gaat er ergens anders weer een deur open. En deuren waarvan een paar dagen of weken geleden misschien werd gedacht dat het ondenkbaar was dat ze open gingen, staan nu open.'

Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt verscheen onlangs op de lijstjes van Duitse media, maar hij heeft toegezegd bij Benfica te blijven. Ook Brighton-manager Roberto De Zerbi ziet een overgang naar Bayern niet zitten. In de Duitse pers gaan nu de namen van Julen Lopetegui, Antonio Conte, Erik ten Hag rond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.